Kokemuksia : Shot Scope V2



Niin se seuraava automaattinen lyöntien seuraaja saapui DHL:n saattelemana. Tästä kirjoittelinkin jo muutaman rivin aiemassa Arccosin jutussa. Taustalla siis on halu löytää laitos, joka itsenäisesti, luotettavasti ja automaattisesti rekisteröi lyöntejä. Arccos tuota lupasi, mutta ei lunastanu lupausta - se oli vähän synkkä kokeilu.


Tämä tuli netissä vastaan...siinä missä muutkin. Kotimaasta en tätä löytänyt. Kotimaassa muutenkin tuntuu painopiste tämän suunnan tarjonnassa olevan yleisimmissä golfkellomerkeissä. Arccosia taitaa yksi edustaja maasta löytyä, mutta muuten on hiljaista. Tämä Shot Scope on jonkinlainen puulaaki, joka on lähtenyt liikkeelle vain-ja-ainoastaan lyöntien rekisteröimisestä. Ensimmäinen versio oli rannekello ilman kelloa..eli se ei sinällään ollut edes kello. Se oli ranneke joka rekisteröi lyönnin. Omaa kokemusta siitä ei ole, mutta nettikirjoitteluiden mukaan sen pitäsi olla tunnettu juuri toimivuudestaan. Tämä on versio kaksi, eli sama kuin ykkönen mutta yhdistettynä GPS:llä, mailoihin ruuvattavilla tageilla ja golfkello-ominaisuuksilla. Hintaa moisella esityksellä oli vain 165€, normihinta on ollut jotain 250-300€ välissä. Tilatessani ajattelin, että jos tunnistus ei toimi, mutta tuo GPS toimii näyttäen kentän speksit + etäisyydet lipulle, on jo hankinta hintansa arvoinen. Nyt tuo tarjous on ohitse ja hinta on noussut ilmeisesti uuteen 199€ Ovh hintaan, joka sekään nyt ei ihan mahdoton summa ole.

Hiukan on harmi, etten perustanut blogia ennen Arccosin hommaamista, olisin voinut kirjailla siitä paljonkin asiaa kun se oli käytössä. Tähän tulee nyt poikkeus Shot Scopen osalta.


Itse kello on luonnossa tasan niin hirveän näköinen kuin on kuvissakin. Kello on iso möhkö, jossa on suhteessa pieni näyttö. Paksuutta löytyy ja itse remmikin on kuin tarkoitettu jättiläiselle. Kellon designi on kuin 80 -luvun Kiinalaisella digirannekellolla...Kiinassa tuo tosin varmaan on valmistettukin. Mutta näillä millään ei ole väliä; tiesin ostaessa millainen tuo on ja en kelloa ostanut ulkonäön, vaan ominaisuuksien takia. Koon ja muiden muotoiluseikkojen lisäksi latauspistoke on kellossa vähän heikosti toteutettu, lataus tapahtuu laittamalla perinteinen USB johto suojakumin taakse. Jotenkin olisi toivonut nykypäivän magneettiliitoksia, mutta ei. Toisaalta USB on aina idioottivarma ratkaisu, niin lataukseen kuin tiedonsiirtoon kellon ja tietokoneen välillä.

Ulkoisesta olemuksesta vielä. Vaikka kello on rumahko muovinen mökö, se ei silti paina juuri mitään. Lisäksi tuo ylileveä hihna on valmistettu silikonista, joten lopputuloksena isosta koosta huolimatta ei kelloa oikein huomaa ranteessa. Lisäksi vaikka näyttö on pienehkö, se kertoo kaiken tarpeellisen. Kaikki operointi tapahtuu "wanhanaikaisesti" usealla nappulalla, ja se on omaan ajattelutapaan vain hyvä asia: jokaiselle toiminnalle on oma nappula, toiminta on suoraviivaista eikä tarvitse sekoilla valikkojen eri tasoilla...ei ainakaan paljoa.

Tagit on pieniä mustia mailojen grippeihin ruuvattavia lätkiä. Niitä kellon kanssa tuli pienessä pussukassa 16 kappaletta. Tagit on paljon pienempiä ja sirompia kuin Arccosin vastaavat. Niissä ei ole valoantureita, eikä oikein muutakaan, mitä viestisi ulospäin, että tuon muovin palasen sisällä olisi jotain "älyä". En tiedä miten ne toimii tai tarvitseeko ne virtaa, missään ohjeissa ei sanottu pattereista tai mistään muustakaan asiaan liittyvästä mitään. Olisiko sitten RFID sirut sisällä, ne ei tarvitse erillistä virtaa, mutten oikein tiedä kuinka niistä jaksaa data hypätä kelloon, lähellähän mailan päätä ja kello on mutta.... 

En myöskään tiedä kuinka teknisesti lyönnin tunnistus on toteutettu. Arccosissa kuvittelin tageissa olevan jotain liikeanturia, joka tunnistaa lyönnin, mutta totuus olikin yhdistettävässä puhelimessa. Arccosilla ladattiin puhelimeen softa, johon tagi kytkettiin ja puhelimen mikrofoni kuunteli lyöntiääniä. En tiedä, onko tässä sama systeemi, en aikanaa kellosta löytänyt mitään mikrofonin reikiä. Voihan se olla, että kellossa on jokin tärähdyksen tunnista anturi (?)



Mailojen parittaminen on helppoa, tai sitä ei tarvitse tehdä kuten Arccosissa. Jokaisessa tagissa on jokin mailatyyppiin tunnistettava logo. Käyttäjä kertoo vain joko tietokoneella tai puhelimen apissa, mikä maila on minkäkin tagin takana. Tagien tunnistettavilla logoilla ei ole väliä, kunhan kertoo mikä maila on minkäkin tagin takana. Sitten kentällä kun valitsee mailoja ja lyö, kello hoitaa tiedon siitä mikä maila oli käytössä. Ainoastaan putterille oli erillinen tagi. Se ilmeisesti on jotenkin herkempi tai se vain kertoo kellolle pelin siirtyvän greenille. Greenillä puttien myötä peliseuranta lähestyy väylän loppua.

Tageissa on saman ongelma kuin Arccosillakin oli, eli jos putterissa käyttää Super stroken vastapainollista PU -grippiä, ei tagia voi kiinnittää...tai pitää keksiä jokin oma systeemi kuten Arccosin tapauksessa tein. Suunnittelin ja 3D tulostin adapterin vastapainoon, joka mahdollisti tagin ruuvaamisen painon päähän. Viritys oli vähän villin näköinen mutta toimi. Tässä Shot Scopessa on fiksusti tarjolla Arccosista poiketen myös toinen vaihtoehto. Kellosta voi nimittäin valita käyttääkö putterin tagia vai ei. Jos ei käytä, niin puttien määrät annetaan manuaalisesti suoraan kellon nappuloista ja näin peliseuranta menee kentällä jouhevasti.

Kellon myötä siis tulee mukana softat tietokoneelle ja puhelimeen (android/Iphone). Softista löytyy kaikki ominaisuuksia ohjaavat toiminnot, sekä analyysia kerretyistä kierroksista. Näiden lisäksi kun ensikerran rekisteröitynyt (pakollinen toimenpide, jos haluaa softat ja kellon käyttöön), niin alkaa tippumaan nykytrendin mukaisesti sähköpostiin vinkkejä, lisätäkyjä ja tarjouksia.

Ensimmäinen kierros Shot Scopen kanssa. Kiersin Hirvihaaran 18 reikää, ei ollut mikään jättihyvä kierros, tosin ei nyt ihan huonokaan. Pari ärsyttävää kompurointia, mutta muuten ok. Pidin perinteistä kirjaa naksuttimen ja pahvin kanssa. Latasin kellon edellisenä iltana, niin akun kuin golfkentän. Kentä lataaminen onnistuu joko puhelimen tai tietokoneen softalla. Puhelimen softa tuntuu jotenkin keskineräiseltä, tietokoneen softa + nettiporttaali toimii hyvin. Softaan haluttu kenttä ja se ladataan/synkronoidaan kelloon, toimenpide kestaa alle minuutin.

Kentällä ennen aloitusta valitaan kellon kolmesta toimintavaihtoehdosta omansa, tarjolla on: pelkkä GPS, lyöntien seuranta tai GPS + lyöntien seuranta. Itselle jäi vähän arvoitukseksi, minkä vuoksi on kolme eri vaihtoehtoa kun voisi olla vain yksi. Kello haki hetken satelliittia ja sen jälkeen ruutuun pamahti kentän 1 väylän osoitus ja etäisyys greenin eteen, keskelle ja päätyyn. Sivussa olevista näppäimistä löytyy muut vaihtoehdot, esim. rangaistukset, puttitoiminto (jos puttaa greenin ulkopuolelta) kierretty aika. Löin avauksen ja kello ei reagoinut mitenkään. Katselin valikkoja ja ruutua, sieltä ei löytynyt mistään tietoa lyönnistäni. Jatkoin pelaamista, ruudut pysyi samana. Greenille tullessa näyttöön tuli automaattisesti valikko mihin aina kuitattiin putti. Kun viimeisen putin olin kuitannut, "pin" nappulasta sai ilmoitettua väylä suoritetuksi. 


Kello oli varsin vaisu, tai ei se reagoinut mitenkään tekemisiin. Kellon ruudussa näkyi keskeiset tiedot: väylän pituus, väylän par, etäisyydet greenin eri kohtiin ja sivusta nappia painamalla sai näkyviin etäisyydet eri esteisiin. Kaksi asiaa mitä jäin kaipaamaan, jotka on itse asiassa selviä puutteita ja samalla parannuskohteita oli: suunnan ilmaisin lipulle ja lyötujen lyöntien määrä. Olikin jotenkin outoa ettei kello näyttänyt lainkaan montako lyöntiä oli ko. väylällä lyönyt. Samoin kello ei ei mitenkään ilmoittanut mitä reikää pelasin. 

Tällä viimeisellä ei ole väliä, sillä kello tiesi todellisuudessa millä väylällä oli...jos en olisi etu 9 jälkeisellä paussilla räplännyt kelloa. Tauolla innoissani räpelsin kelloa ja ilmeisesti vahingossa sain valittua seuraavaksi väyläksi 11, vaikka paussin jälkeen luonnollisesti 10 oli seuraava. Taka 9 menikin jatkuvassa väylän korjaamisessa taaksepäin. Tässä myöskin heräsi ihmetys, miksi pelihetken tilannetta ei a.) näytetä ja b.) voida editoida kesken pelin.

Golfkierros käytiin loppuun ja kello kivasti näytti käytetyn ajan. Kotona yritin ensiksi yhdistää bluetoothilla kelloa puhelimeen ja siirtää tieto sitä kautta järjestelmään. Kuten aiemmin sanoin, puhelimen appsi on keskeneräisen oloinen ja tässä se näkyi. Sovellus kertoi että tulos on siirtynyt, mutta puhelimesta ei päässyt siihen kiinni, softassa liene jokin bugi. No tietokoneella homma oli hyvin kunnossa.


Tietokoneen softa kertoi, että data on siirtynyt ja kierroksen tiedot on saatavilla. Softa avasi selaimen, jossa kaikki kierroksen tiedot kivasti näkyi. Softa näytti kartalla kaikki lyönnit ja tilastot.

Lyöntien rekisteröinnit; tämä on siis syy koko härpäkkeen ostoon, se oli myös suurin pettymys Arccosissa. Löin kierroksella 104 lyöntiä ja 98 lyöntiä oli rekisteröitynyt. Loppusekoilusta johtuen 4 puttia oli jäänyt pois, tämä oli omaa vikaa. Yhdellä väylällä temppuilin 2 metrin sisällä 3 lyönnin verran ja kello oli siitä rekisteröinyt vain kaksi lyötiä. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että systeemiin on ohjelmointu harjoituslyöntejä algortmi, jossa ei rekisteröidä 1-2 metrin sisällä lyöntejä kuin yksi.
Ei siis nyt ihan nappisuoritus rekisteröinnissä, mutta ok. Seuraavaksi huomenna kokeillaan uudestaan, mennään Tawastia Golfille.

Tawast Golffin kierros, se oli vaikea ja tulos oli huono. Jalkoja särki alusta loppuun (pitäisi investoida uusiin kenkiin) ja jokunen kompurointi lyöntien kanssa myrkytti mielen täysin. Kävelin ysiltä pois, eli pelkkä etuysi siis jäi tulokseksi. Nyt kello puolestaan ei kentällä kompuroinut, se pysyi oikealla väylällä ja kaikki merkinnät piti mennä oikeaan väylään. Kotona kello suoraan tietokoneeseen ja synkronointiin. 

Jonkinlainen pettymys odotti; melkein jokaisella väylällä aina yksi lyönti uupui laskuista. Yritin miettiä olisiko se ollut juuri chipperi, se kun voi olla vaikea minkään systeemin rekisteröidä ja sitä käytän toisinaan paljon. Pitää seuraavalla kerralla laittaa chipperin lyönnit käsin putteina tai manuaalisesti merkitä myös lyödyt mailat.. Mailat systeemi tunnistaa kivasti, siinä ei virheitä, samoin jälleen kartalle lyöntipisteen ilmestyy tarkasti.

Edit 5.8.2019. Tutkin tarkemmin valmistajan sivuja lyöntien tunnistukseen..tai pikemminkin tunnistamattomuuteen. Valmistaja listasi jokusen kohdan, jotka tulee huomioida. Tässä keskeisimmät:
1. - Harjoituslyönti. Systeemi menee "nukkumaan" lyöntien välillä. Sen vuoksi suositellaan harjoituslyöntejä, se herättelee systeemin.
2. - Tagien ja kellon läheisyys on kriittinen. Näin ollen kello tulisi olla ranteessa, ei kyynärvarren puolella. Lisäksi kelloa tulee pitää samassa kädessä kuin tagi tuleva osoittamaan. Kätisyyden pystyy valitsemaan kellosta.
3. - Gripistä pitäminen...tämä liittyy edelliseen. Jos gripistä pitää kovin alhaalta kiinni, voi tagin ja kellon välille syntyä liian suuri väli.
4. - Muu metalliesineet ranteessa. Metallinen toinen kello tai ranneremmi (etenkin magneetti) voi häiritä systeemiä.
Omalla kohdalla ainakin nuo harjoituslyönnitä jää tekemättä, samoin chipperillä otan suhteellisen villisti eri korkeuksilta kiinni (kuten putissa). Pitää kokeilla näitä seuraavalla kierroksella.

Jos tässä vaiheessa vertaa lelua Arccosiin, jää Arccosin 100-0 tälle Shot Scopelle. Arccosilla tunnistus oli ihan arpakauppaa ja hyvällä säkällä Arccosi kykeni tunnistamaan noin puolet lyönneistä. Shot Scopella puhutaan merkitsemättömyyksien suhteen noin 10% luokkaa. Se voi pudota nollaan, jos selviää, miten kaikki lyönnit tulee huomoiduksi. Tässä vaiheessa koko hommaan silti kohdistuu kuitenkin sama, iso ongelma kuin Arccosilla; en kykene luottamaan tähän. Minun on pakko raahata matkassa perinteistä naksutinta ja pahvia...alkuperäinen idea kun oli päästä niistä eroon. Akusta jokunen sana. Valmistaja ei paljoa akulle lupaa: 6-8h maks. Näin ollen päivittäiseen käyttöön kellosta ei ole. Kerroksen kiertämiseen aika riittää hienosti. Ekalla kierroksella oli kestoa noin 4h ja akun lataus näytti puoltaväliä.

Edit 11.8.2019.Tänään kiersin uudestaan tuon Tawastin, nyt oli matkassa uudet FootJoyn kengät ja vinkit kellolle. Ensinnäkin välihuomautuksena kengistä: niihin KANNATTAA panostaa, nämä FJ:n jalkineet oli hiukan arvokkaammat, mutta voi pojat - vaikka kierros oli muuten onnistumisen suhteen pientä kipuilua, ei jalkakipuja ollut ja oli miellyttävä kiertää neljä tuntia kenttää. Kirjoittelen mahdollisesti erikseen lisää noista popoista. Mutta tuohon kelloon: Kello oli merkannut 100% lyönnit oikein, kolmea väylää lukuunottamatta. Ensimmäinen väylä jossa lyöntejä tuli yksi liikaa, johtui siitä kun temppuilin kakkospallon kanssa, eli ihan omaan piikkiin meni tuo. Toisella kertaa chippasin surkeasti, maila haukkasi maahan ja lyönnistä tuli noin metrin torso. Löin siis kaksi lyöntiä metrin-kahden sisällä, ja siitä ei kello tunnistanut kuin yhden. Kolmannella kerralla onnistuin saamaan itseni bunkkeriin, ja ensimmäinen lyönti epäonnistui ja pallo matkasi bunkkerissa sen metrin verran. Tuloskena sama ilmiö kuin aiemmin, eli kaksi lyöntiä mulla kello rekisteröi vain toisen. Näissä kahdessa kello toimi ihan oikein, eli tosiaan harjoituslyöntien vuoksi kello ei tietoisesti tunnista lähekkäin lyötyjä lyöntejä. Onko tämä hyvä vai huono asia, en tiedä, mutta ymmärrän että onhan se vaikeaa millään antureilla tunnistaa onko lyöty turpeeseen vai palloon..vai turpeeseen ja palloon. 

Tunnistuksen parantamiseksi tein vain kaksi asiaa; avalauksia lukuunottamatta aina pari harjoituslyöntiä ilmaan ja aina gripin päästä kiinni. Tämä loi paljon uskoa systeemmin, se siis toimii, kunhan vain tiedostaa tuo lyöntietäisyydet. Jos lyö sen verran hyvin, ettei temppuile metrin sisällä useaa lyöntiä, ei ole ongelmaa. Huomaisin tosin pelaessa nyt yhden uuden heikkoiden kellossa. Nyt pelattessa satoi hieman vettä, jonka johdosta päälläni oli pitkähihaista paitaa. Paidan hiha ja hanska tekivät sen, että kun kättä hiemankin taittoi, painoi hihan tai hanskan kangas kellon suuria nappuloita kyljessä. Tästä johtuen näytössä oleva väylä saattoi olla välillä ihan joku muu kuin se mitä pelattiin. Tätä ihmettelin aiemminkin, kun en ollut huomannut tätä ilmiötä, kuvittelin että kello olisi jotenkin sekaisin, mutta kyse ei ole siitä. Asia ei ole suuri, sillä vaikka ruudulla eri väyliä vaihteleekin, tietää kello mitä väylää pelataan ja seuraavaan mennään vasta "pin" napin kautta.

Summaan tässä vaiheessa tämän lelun. Editoin lisäinfoa jatkokokemuksista. Kello on kookas ja ruma. Luulen että se on vain jatkokehitetty 1 versiosta lisäämällä lisää tavaraa entisen päälle. Varmasti kehityksen ja luotettavuuden kannalta hyvä ratkaisu, mutta ulkonäöltään kello on hirvea. Henkilökohtaisesti en itse kellon toiminnassa kaipaa ihmeitä (parempi vain jos ei ole turhia leluja) ja niitä ei kello tarjonnutkaan, vain kaiken tarpeellisen. Tosin olisin kaivannut reiän suunnan osoitusta ja jonkinlaisia työkalua käytävän väylän fiksaamiseen...ja ennen kaikkea kellon tulisi ilmoittaa montako lyöntiä on lyöty. En ole kokeillut muita toimintoja, ehkä pelkkä "Track" toiminto ilman GPS:ssää osaa kertoa enemmän.Softat ok, paitsi puhelimen andoidi softa oli jotenkin buginen. Selaimesta näkee todella kattavasti kaiken tiedon ja analyysit omasta pelaamisesta. Softassa on jotain tietokonepeleille tuttuja suoritettavia mitaleja yms. Tärkein asia, eli automaattinen lyöntien rekisteröinti oli paljon Arccosia parempi, tässä se joten-kuten toimii Arccosissa se ei toiminut. Onko hinnan väärti? EHDOTTOMASTI, siis pelkästään pelkkanä GPS kellona aparaatti toimii ja siitä 165€ ei ole huono hinta. Bonarina jos lyöntien tunnistus alkaa toimimaan luotettavasti niin jo'vot!

Pisteet :

Plussat:
- Kellon toiminta yksinkertaisuudessaan
- Softan toiminnat
- Mailojen tunnistus toimi moitteetta
- 16 tagia, joita ei tarvitse erikseen rekisteröidä kellolle
- Lyöntien tunnistus jollain muotoa toimii
- GPS toiminto kellossa todella tarkka ja nopea
- Puttauksen voi valita tagin tai käsisyötön välillä.
- Ei ylimääräisiä GPS maksuja  tai muita subscipe -kuluja
- Toiminta, yleisesti kaikki toiminnot toimivat hyvin (karttojen lataus, synkronointi, yms.)
- Hinta. Itse maksoin 165€ joka on aivan lyömätön, nykyinen 199€ ovh:kaan ei ole ole paha.


Miinukset:
- Kellon design ihan hirveä; kookas, muovinen ja halvan oloinen
- Kellon latauspistoke perinteinen mini-USB
- Isot nappulat kyljessä painuvat itsestään kun rannetta kääntää.
- Kellossa muutama lisäominaisuus olisi ollut tervetulleita.
- Androidi softa buginen



-----------------

Edit 19.8.2019. Pari lisäriviä tarinaa kokemuksista ja ehkä enemmän softapuolesta. Ensinnäkin tuosta perään kuuluttamastani automaattisesta lyönnin rekisteröinnistä. Takana on edellisestä kirjoituksesta pari uutta kierrosta ja täytyy tunnustaa, että yllättävän hyvin kello tunnistaa lyönnit. Jos ei tuota 1-2 metrin sisällä tehtyjä sekoiluja (kello ymmärtää ko. alueella lyönnit vain yhdeksi lyönniksi) ota huomioon, kello rekisteröi lyönnit suhteellisen varmasti. Viimeisin kierros osui yhteislyöntimäärässä nappiin oikein...vaan ei rekisteröinti ollut ihan nappiin. Ko. kierroksella yhdellä väylällä tuli tuota aiemmin mainittua sekoilua bunkkerissa, eli kaksi lyöntiä bunkkerissä, vasta toisella pääsin ulos - kello rekisteroi vain yhden. 

Toinen kerta oli mielenkiintoinen. Kello menee puttausnäkymään kun on aivan griini tuntumassa. Itselläni ei ole putterissa tagia vastapainosta johtuen, joten tuo puttitilassa aukeaa käsisyöttömahdollisuus puteille. Yhdellä väylällä oli pitkä griini, jossa oli korkea raffi reunassa, päätin pelata varman päälle ja löin chipperillä. no chipperissä on tagi. Kello näytti puttinäkymää manuaalisyöttöineen. En tiennyt, oliko kello rekisteröinyt chipperilyönnin, joten laitoin manuaalisti yhden lyönnin. Jälestäpäin huomasin että kello oli rekisteröinyt chippauksen, ja lisäksi oli se oma manuaalimerkkaus mennyt, eli väylälle tuli yksi ylimääräinen lyönti. Mutta, olen melko vakuuttunut tuosta lyöntien rekisteröintitarkuudesta. Kaikki toimii kunhan muistaa ottaa harjoituslyönnin tai muuten vain heilutella mailaa ennen varsinaista lyöämistä. Tämä todellakin on jotain täysin muuta kuin Arccosin viritykset.

En aiemmin hirveästi kirjoittanut kellon softaominaisuuksista tai tilastoista, lisätääs pari riviä niistäkin. Eli toisiaan kello tarjoaa omien nettisivujen kautta monenlaista statistiikkaa ja ominaisuutta.


Mailoista softa kerää todella paljon statistiikkaa. Perusstatistiikasta löytyy lyöntipituudet eri mailoille, onnistumisia, jne. 

Mailojen lisäksi löytyy paljon itsepelistatistiikkaa, joka avaa paljon mielenkiintoisemman paletin omasta pelaamisesta. Takana on vasta 5 peliä, joka ei ole edes mennyt kovinkaan hyvin (=tasaisesti), joten en osaa vielä hirveästi vielä johtopäätöksiä tuosta datasta päätellä. Mutta tosiaan, paljon lyöntitarkuuteen, lyöntimääriin, jne löytyy lukuja ja diagrammia. Uskon, vuoden-kahden ajalta tämä kaikki on mielenkiitoista ihmeteltävää, etenkin kun softa antaa mahdollisuuden analysoida ja jaotella statistiikkaa eri ajanjaksoille.


Lisäksi softassa oli aiemmin mainittu mitalisysteemi...johon ilmeisesti olen liian vanha ymmärtääkseni sen neroutta, mielekkyyttä tai hienoutta. Ajatus on kumminkin se, että oman pelaamisen myötä softa jakelee mitaleja ja idea liene on kannustaa ponnistelemaan eri pelaamisen osa-alueilla paremmin, jotta saavuttaa kaikki mitalit. 

Viimeisenä ominaisuutena on "leaderboards". Tämä on globaalipelaajalista, johon voi (ei ole pakko) ilmoittautua mukaan jos haluaa nähdä kuinka maailmanlaajuisesti pärjää omalla rypistämisellä. Lista tarjoaa monenlaista vertailua ja rankingia. Itse en loistanut oikein missään..mikä ei ollut yllätys :) Pisimmissä driverlyönniessä olin kotimaan tasolla 6:s...tosin se ei kerro mitään, kun listoja katsoessa shot scopen omistajia ilmeisesti on maassamme vain 7kpl. 
Globaalisti roikutaan tiukasti kaikkien haluamassa ja ihailemassa positiossa numero 4246 ja rekisteröityneilä listalla on 4334kpl. Ei siis ihan viimeinen olla, mutta ei kaukana - ammattilaisura antaa siis vielä odottaa itseään. Omassa tasoitushaarukassa ollaan 793, joka ei sekään ole kaksinen, lista kun tuntuu täyttyvän täysin eritason pelaajista kuin itse olen.

Mutta siis, softa sisältöinen on hyvä ja viihdyttävä. Kellon toiminta vakuuttaa, tosin ei ihan ole vielä 100% luottamusta tuohon, vielä on naksutin ja pahvi matkassa. Suurin puute kellossa on lyöntimäärien esityksen puuttuminen. Jos se olisi vielä, niin ei tarvitsisi noita manuaalimerkitsemisvehkeitä rontata matkassa ollenkaan.

Edit 22.9.2019. Alkaa olemaan viimeisiä täysikierroksia tänä vuonna, kylmää ja pimeää...ja peli menee ihan päin peetä. Kello on ollut matkassa joka kierroksella ja tänään sattui mielenkiintoinen juttu. Kenttä oli päättänyt siirtää aloituksen 10 väylältä alkamaan, ilmeisesti sen takia että etuysi eniten pelattuna alkaa olemaan kulunut. Huomaisin kellossa hölmön puutteen, nimittäin kellossa ei voi valita erikseen mistä kierroksen aloittaa. Turhaannuin moisen ominaisuuden puuttumisestä, enkä laittanut kelloon lainkaan mitään (ilmoittanut putteja,väylän loppumisia tai pallon häviämisiä..mitä tuli jokunen kun jostain kumman syystä se väylän ainoa he**etin puu oli tietysti se mihin pallo osui. Pitäisi lotota jos tällä todennäköisuudellä osuu puihin, jotka peittävät horisontista 0.001%). Pelasin kierroksen pahvin ja naksuttimen kanssa, kello toki oli ranteessa ja valitty kenttä päällä. Kun tulin kotiin, laitoin kellon lataukseen ja samalla aloin katselemaan mitä se oli rekisteröinyt - hämmästys oli suuri. Kello oli rekisteröinyt täysin oikein kaikki, 8 lyöntiä kuluunottamatta. Arvioin,että tuosta lyöntimäärästä 3 oli rankkia (dropattu pallo) ja loput putteja. Kello siis tunnisti putitkin oikein ilman tageja tai käsisyöttöjä. Ilmeisesti rekisteröimättömät putit olivat niitä 1-2 metrin sisällä lyötyjä, joita kellon ei oman algoritmien puolesta pitäisikään rekisteröidä, ja nuo pitäisi siis käsin syöttää kelloon.
- Tästä tulee kyllä lisäbonukset kellon toimintaan!

Mielenkiintoinen juttu oli se, että ennen kuin ehdin laittaa puhelinta lataukseen ja katsomaan dataa, ehdin idioottina kirjoittaa valmistajalle kyselyä, miksi 1.) ei lähtöä voi valita ja 2.) miksi kello ei näytä lyöntimääriä kesken kierroksen. No ensimmäiseen kohtaan sain vastauksen ennen kuin valmistaja kohteliaasti vastasi. Toiseen kysymykseen valmistaja kertoi, että golfin kilpailusäännöt kieltävät kellosta tuon ominaisuuden...mikä on erikoista, tuota en tiennyt. Eli lyöntien näyttämisen puuttuminen ei ole suoranainen puute, vaan valmistajalta tietoinen valinta. Valmistaja selitti jotain puhelimen synkronointihommaa pelin aikana, sen avulla lyönnit näkyisi, mutta tuumasivat avoimesti, että se ei oikein toimi kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti