Golfbageista : mailat yhdessä mytyssä


Yksi asia tuntuu joka kerta kierroksella raivostuttavan tällaista järjestelmällistä luonnetta - golfmailat bagissa. Itsellä on jokunen bagi ja kaikkia riivaa sama ärsyttävä asia : mailat on yhdessä mytyssä. Nykyään retuutan matkassa Pingin kärrybagia. Siinä on hyvin kaiken näköisiä ominaisuuksia, ja tietysti jonkinlainen mailojen jakosysteemi. Olisiko ollut 12 mailalle oma karsina. Näistä erillisistä karsinoista huolimatta mailat on mytyssä, kun bägi on kärryssä kallellaan. Siinä ne sitten kiertäessä kilisee ja kalisee. 

Ärsyttävintä on mailan otto ja laitto bagiin takaisin. Ottaessa saa haluttua mailaa "etsiä" mytyssä olevien mailojen keskeltä. Jos on sattunut se haluttu maila toisen kanssa samaan karsinaan, niin tietysti se toinen tulee matkassa ja ärsyttävästi jarruttaa. Sama toistuu sitten kun yrittää laitella mailaa takaisin. Ensiksi etsitään se tyhjä karsina mailamytystä, jos ei löydy kun on kiire tai huonon lyönnin jälkeen ketuttaa, tulee tungettua kiireessä (=kiukussa) se maila ensimmäiseen karsinaan mihin se menee...oli samassa karsinassa jo maila tai ei.

Olen puttereissa (ja chippereissä) isojen PU -grippien ystävä. Ne on sitten toinen tarina. Järjestäen niiden grippi kanittaa karsinan reinoihin ottaessa ja laittaessa. Lisäksi kun oma putteri on sellainen mallia "lautanen", eli lapa on kookas vastapainohässäkkä, niin se peittää pahimmillaan kaksi kasinan paikkaa. Nyt kun tässä ulinassa ja "first world problem":ssa on päästy vauhtiin bägin mailapussi toisinaan ärsyttää myös. Karsinan pohjassa kun on pussi johon mailan päät menee, niin toisinaan se jarruttelee mailaa ottaessa ja takaisin laittaessa.

Jälleen aiheeseen olen jo useamman vuoden yrittänyt katsella, millaisia bägejä on maailmalla. Jokunen vuosi sitten iskin silmäni Bagboyn Revolver bägeihin. Niissä käytännössä koko bägi on sisällä 360° pyörivä sylinteri, johon mailat laitetaan. Konstruktio on valmistettu muovista, näin ollen siinä ei ole vuorattua karsinaa tai pusseja kuten normaalisti. Muovisessa 14 mailan karsinassa on lisäksi nurkissa lukitus geometria, eli niihin voi mailan painaa ja maila lukittuu - nerokasta!. Jokunen vuosi sitten niissä oli tarjolla lisäksi bägin ulkopuolella erilliset putteriputket, aina vain paranee.


No niin se kausi tuntuu loppuvan sen verran kesken, etten saa ostettua uutta bägiä kun nykyinen "menettelee"...se liene kertoo ettei todellista tarvetta ole uudelle bagille. Tämän kauden aikana innostuin uudestaan aiheeseen perehtymään ja aloin leikkimään ajatuksella revolveri -bagin ostosta. Yllätyksekseni Bagboy oli karsinut paljon revolveri malleja, jäljellä oli enään yksi FX -malli. Sekin on jotenkin tylsän pelkistetty. Toki revolveri systeemi siinä edelleen on, mutta mitään putteri tuubeja tai muita innovatiivisia pikkujuttuja ei ole enään tarjolla. Ilmeisesti valmistaja on menekin/kysynnän mukaan keskittänyt tarjonnan yhteen. Erikoista on, että on liene tulkittavissa, ettei ihmiset halua tällaisia innovatiivisia erikoisjuttuja. Bagboy on hinnaltaan keskiluokassa, reilun 200€ riippuen nettikaupasta.

Itselle tällä kaudella uusi juttu oli muotoiltut, täyspitkät, muovinen karsina -bagit. Ensimmäinen sellainen tuli Wilson merkkisenä vastaan paikallisella kivijalkaliikkeella, jossa sitä myytiin ohittamattomalla hyper-super-mega-gigatarjouksella 170€ hintaan (myyjän mukaan Ovh on jotain 200€). Bagi on kevyt ja siinä oli muovinen tötterö, joka aidosti ohjaa mailan lavan v -malliseen hahloon. Idea tuntuu toimivalta. Niinpä lähdin taas googleloimaan lisää tästä Wilsonista. Ensimmäisenä huomasin, että netissä normihinta ko. bagille on jotain 135€, näin ollen se kivijalkakaupan hypertarjous on helppoa ohittaa. Ymmärrän että kivijalkaliikkeen pitää saada katteensa, mutta kun Ovh:ssa alkaa olemaan tuplat eroa niin...



Toinen asia mikä huomasin googeloidessa, oli että samanlaisen konstruktion bageja on eri merkeillä. Itseasiassa varsinainen muovinen karsiasysteemi oli kaikissa sama, eli se tulee kaikille samasta Kiinan tehtaasta. Todennäköistä on että kaikki bagit tulee samasta tehtaasta, oli kyseessä sitten Wilson, Big Max tai tuntemattomampi halppisbrandi Longridge, hinta vain vaihteli reilun sadan ja 300€ valissä.

Aloin seuraavaksi etsimään ylipäätänsä erilaisia muita ratkaisuja kuin perinteinen "mailat mytyssä" -toteutus. Yllätyksekseni ei niitä hirveästi ole. Karkealla lonkka-arviolla 95% bägeistä on samanlaisia "mailat mytyssä teknologioita". Tuo pieni 5% on sitten edellä mainittuja. Kyse ei ole tarjonnasta, sillä vuosien varrella oli esitelty vaikka mitä jännää innovaatiota ratkaisuksi asiaan, etenkin Adamsin Tech bagi muutaman vuoden takaa herätti uteliaisuutta, mutta ei niitäkään enään ole saatavilla. Sama ilmiö siis kuten Bagboyn revolveri bägien suhteen, kuluttajat ilmeisesti eivät halua mitään erikoisempaa tai parempaa ratkaisua aiheeseen. Lisäksi nykyisten 5% tarjonnan hintaluokkaa kun tarkastelee niin ne on yleisen hintatason alalaidassa, vaikka voisi kuvitella erikoisbagien sijoittuvan hintaluokassa ylös tai vähintaan keskelle.

Erikoisbagien matala hintataso houkuttelee kokeilemaan jotain niistä. On siis todennäköistä että itse laitan pukin konttiin itselleni jonkun sellaisen...ja kirjoittelen sitten kokemuksia siitä tänne. Siihen asti nautin hampaat irvessä, ikenet vaseliinissa tuosta Pingin tarjoamasta "mailat mytyssä teknologiasta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti